Piškotki

Želimo zagotavljati, da bo ta spletna stran izgledala in delovala učinkovito, hkrati pa tudi, da bo preprosta za uporabo. Da bi nam to uspelo, naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki nam pomagajo razumeti, kako uporabljate našo spletno stran in kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo.

Kaj so piškotki?

Piškotek je podatek v obliki zelo majhne besedilne datoteke, ki se shrani na trdi disk internetnega uporabnika. Ustvari ga strežnik spletnih strani, ki je v bistvu računalnik, ki upravlja spletno stran. Podatke, ki jih piškotek vsebuje, nastavi strežnik in jih ta strežnik lahko uporabi vsakič, ko uporabnik obišče spletno mesto.

Kako piškotke uporabljamo

Piškotki, ki jih uporabljamo, nam omogočajo, da vas ločimo od drugih uporabnikov naše spletne strani. Po zakonu vam moramo zagotoviti jasne in izčrpne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo. Če ta stran ne odgovori na vsa vaša vprašanja, nas kontaktirajte.

Naši piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi jih lahko uporabili za vašo osebno identifikacijo, kot so vaši kontaktni podatki.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Obvezni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira ali vas opozori na te piškotke, vendar nekateri deli spletnega mesta ne bodo delovali po pričakovanjih.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje našega spletnega mesta. Pomagajo nam ugotoviti, katere strani so najbolj in katere najmanj priljubljene, in ugotoviti, kako se obiskovalci premikajo po spletnem mestu. Vse informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, so združene in zato anonimne.

      • Google Analytics – Analitika spletne strani

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo izboljšano funkcionalnost, kot sta napredno iskanje in dinamično umeščanje izdelkov. Lahko jih nastavimo mi ali tretji ponudniki, katerih storitve smo dodali na naše strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te funkcije morda ne bodo delovale pravilno, vključno s plačilnimi metodami tretjih ponudnikov plačil.

Oglaševalni piškotki

Te piškotke lahko prek našega spletnega mesta nastavijo naši oglaševalski partnerji.

      • Google AdWords – Oglaševanje po ključnih besedah
      • Facebook pixel – Oglaševanje po Facebooku

Kako blokiram piškotke?

Če ne želite prejemati piškotkov, lahko svoj brskalnik spremenite tako, da vas obvesti, ko so mu poslani piškotki, ali pa piškotke v celoti zavrnete. Izbrišete lahko tudi že nastavljene piškotke.

Če želite omejiti ali blokirati piškotke spletnega brskalnika, ki so nastavljeni na vaši napravi, lahko to storite v nastavitvah brskalnika; funkcija pomoči v vašem brskalniku bi vam morala povedati, kako. Lahko pa obiščete www.aboutcookies.org, ki vsebuje izčrpne informacije o tem, kako to storiti v številnih namiznih brskalnikih.

Naš pravilnik o zasebnosti vam lahko zagotovi dodatne podrobnosti o tem, kako uporabljamo osebne podatke, ki nam jih posredujete, čeprav vas vsi podatki, zajeti s piškotki, ne bodo identificirali.

Nenehno si prizadevamo razviti izboljšane načine upravljanja vaših nastavitev piškotkov. Ko se pojavijo nove tehnologije in rešitve, se lahko ta pravilnik o piškotkih posodobi, da bo odražal takšen napredek v tehnologiji in orodjih za upravljanje preferenc.